teisipäev, 17. märts 2020

Metsa poole muusikatund

Jagan teiega enda koostatud kogumikku, kuhu lisasin suuremal või väiksemal määral loodusega seotud eestikeelset muusikat. 
Kuna see kamp, kes loodusmajas käib on kirju nagu rähni kuub, siis samasugune on ka muusikavalik. Eespool on laulud, mis pisemaid kõnetavad ja neile järgnevad lood, mis loodetavasti suurematele huvi pakuvad.

Koduste ülesannete valik:
  • Minge perega loodusesse ja kuulake autosõidu ajal neid laule. Kui oskad, laula kaasa! (Aga õues kuula juba linnulaulu 😉)
  • Vali välja üks laul, mis sulle meeldib. Kujuta ette, et see laul pannakse plaadile ja plaat poodi müüki ja sina oledki see kunstnik, kes peab plaadikujunduse välja mõtlema. Mine õue ja lase fantaasia valla! Äkki näed seda tegelast, kellest laul räägib ja saad temast foto teha. Võibolla teed hoopis looduskunsti ja meisterdad maapinnale looduslikest materjalidest plaadikujunduse? Saada loodud tööst foto oma õpetaja e-postile. 
  • Mõtle, milliseid loodusega seotud laule sa veel tead, mis võiksid selles kogus olla. Uuri vanematelt, milliseid laule nemad noorena kuulasid või näiteks kooliekskursioonide, lõkkeõhtute ja matkade ajal laulsid. Helista ka vanavanematele ja küsi neilt. Mis laul siin kogumikus olevatest sulle kõige rohkem meeldib? Kas siin on mõni laul, mis kõigile sinu pereliikmetele meeldib? Saada oma vastused, soovitused ja arvamused oma õpetaja e-postile.