Sa vajad:
1. Väiksemaid puulehti. Suured lehed tähendavad küll suuremat šokolaadiampsu, kuid hiljem puulehte šokolaadi küljest eraldades läheb šokolaadileht lihtsalt katki. Proovida muidugi võib.
2. Puhast pintslit
3. Šokolaadi
4. 1 suur ja 1 väiksem kauss šokolaadi sulatamiseks
5. Kuuma vett
Tee nii:
1. Pese hoolikalt lehed ja kuivata.
2. Lase vesi keema ja kalla suuremasse kaussi. Enne kallamist loe läbi punkt 3 ja jälgi, et vett liiga palju ei saaks.
3. Purusta šokolaad väiksemasse kaussi ja aseta see ettevatlikult kuuma vette. Ole ettevaatlik, et kuuma veega end ei kõrvetaks ning vesi üle äärte ei voolaks. Väikesele kausile võid peale sättida kaane, mis hoiab soojenenud õhu kausis, et šokolaad kiiremini ära sulaks.
4. Sulanud šokolaad kanna pintsliga puulehe ühele küljele.
5. Aseta leht külmikusse.
6. Kui šokolaad on tahkunud, tõmba ettevaatlikult leht ära. Šokolaad säilitab lehe kuju.
Selgitus:
Kõrgemal temperatuuril muutub šokolaad vedelaks. Külmikus muutub see uuesti tahkeks, säilitades mis tahes kuju, mille oled sellele andnud.
Idee on pärit Koolibri raamatust "365 katset kodulaboris. Loodusteadused kui põnev mäng!".
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar
Kirjuta siia oma kommentaar